Met de focus op interne- en culturele communicatie zorg ik voor dat extra handvat waar veel organisaties met een grote diversiteit aan medewerkers naar op zoek zijn. Het lijkt de normaalste zaak van de wereld dat collega’s goed met elkaar communiceren over de werkzaamheden op de werkvloer. Toch kan schijn bedriegen. Onuitgesproken frustraties, spanningen naar aanleiding van reorganisaties en ontslagrondes, kunnen zorgen voor onrust binnen een organisatie. Onduidelijkheden zorgen voor onbegrip, zorgen voor onrust, zorgen voor ongemakkelijke transities. Teambuilding komt dan in gedachten maar hoe pak je zoiets aan? Natuurlijk kun je met de hele afdeling gaan paintballen, tapas maken of een wijnproeverij doen, maar zorgt dat voor verbetering op de werkvloer? Niet persee. Wat we zien is dat bepaalde mensen naar elkaar zullen trekken omdat ze dat altijd doen. Daar voegt een gezellig dagje niets aan toe.


 
Wat voegt een workshop van DeLeuksteTas dan wel toe?

Zoals gezegd ben ik als cursusleidster thuis in interne communicatie en met name interculturele communicatie. Cultuur is een breed begrip. Verschillende achtergronden of verschillende bedrijfsculturen, niets is mij vreemd. Werken met textiel is mijn favoriete vrijetijdsbesteding. Dankzij mijn opleiding mode en kleding is het mogelijk textiel kennis en kunde over te brengen op anderen die zelfs nooit eerder een naald en draad hebben vastgehouden. Hierbij speelt communicatie een hele belangrijke rol.

Aan de hand van voorbeelden, werkmethodes en met veel geduld, leren we mensen niet alleen iets te maken, maar vooral een productieve manier van samenwerken. We hebben elkaar nodig om een product in elkaar te zetten. In een paar uur tijd bereik je met DeLeuksteTas als groep veel meer dan tijdens een vergadering. Samen werken aan een wandkleed, een presentatie of misschien wel aan DeLeuksteTas. Welke collega, welke groep of welk team heeft DeLeukste gemaakt? Dat bepaalt de groep samen.

Voor meer informatie neemt u contact op met Cynthia Haaswijk.

email:deleukstetas@gmail.com